Brug af ForældreIntra på Blåvandshuk Skole

Formål med ForældreIntra
Formålet med ForældreIntra er at sikre en god og effektiv information og kommunikation i skole-hjemsamarbejdet.

Brug af ForældreIntra
I ForældreIntra kan du
• følge med i, hvad der sker på dit barns skole
• se årsplaner og elevplaner for dit barn
• kommunikere med lærerne i kontaktbogen
• maile med lærere og forældre
• melde dig til arrangementer og møder.
ForældreIntra er en del af skolens lukkede intranet, SkoleIntra, og derfor skal du logge på med et brugernavn og et kodeord. Du kommer ind i ForældreIntra via menupunktet “ForældreIntra” på skolens hjemmeside www.blaahuk.dk. Når du har klikket på dette menupunkt, skal du bruge dit brugernavn og den kode, som du har fået udleveret af skolen. Det er skolens lærere, der bestemmer, hvordan ForældreIntra ser ud for den enkelte klasse. Derfor kan antallet af funktioner og menupunkter variere fra klasse til klasse.

Sprogbrug
Kommunikationen i ForældreIntra fungerer på samme måde som en e-mail. Denne kommunikationsform er en hurtig metode, hvor afsenderen ofte skriver i talesprog som om, man sad direkte overfor modtageren. Det betyder, at der ofte bruges et ligefremt sprog, som man ikke ville have brugt i et formelt brev.
Når mennesker taler med hinanden, foregår kommunikationen både som talesprog og kropssprog. Når man benytter elektronisk kommunikation, mangler man kropssproget. Derfor vil et ligefremt sprog kunne føre til misforståelser og vrede.
Både lærere og forældre skal være opmærksomme på denne problematik. Et frit sprogbrug kan i værste fald have juridiske konsekvenser for afsenderen. Med andre ord – skriv pænt til hinanden.

Det tekniske
Skolen har i kantinen opstillet maskiner til fri afbenyttelse for forældre, der ikke har anden tilgang til computere med internet.
Det anbefales at passe godt på den udleverede label, da den indeholder brugernavn samt førstegangskoden. Glemmer man på et senere tidspunkt sin kode, kan man ved kontakt til klasselæreren få nulstillet sin kode til en ny førstegangskode.
Omkring brug af ForældreIntra henviser vi til hjemmesiden http://www.itslearning.dk/skoleintra-for-foraeldre, hvor man kan hente vejledninger og få svar på typiske spørgsmål om brugen af ForældreIntra.